23 Şubat 2015 Pazartesi

Metrobüse Binme Klavuzu

Alıntıdır
       İstanbul'da yaşayıp çalışıyor olmak bir çoğumuz için yeterli depresyon sebebiyken; bir de uzun saatler yollarda helak olmak hiçbirimizin hoşuna gitmez. Geriye tek alternatif kalıyor; metrobüs !
Ama benden size ilk tavsiye; Vatan Şaşmaz'ın hayal dünyası, gerçekleri yansıtmamaktadır !

       
Gelelim metrobüse binme kısmınaaa...


  • Evden çıkış saatinizi, durakta bekleme süresine göre ayarlayın. (15 dk)

  • Durağın başında değil sonuna doğru bekleyin. (Baştan sona doğru insan sayısı azalır)

  • İlk bir kaç metrobüse zaten binemeyeceksiniz, en azından kapıların hangi kısımda açıldığını ezberleyin ve o kısımda bekleyin.

  • Metrobüs durduğunda, nereden geldiği belli olmayan, insanları ezmek suretiyle kapıya giden metrobüs atmacalarına karşı dikkatli olun.

  • Kapı açıldığında içerideki insan yığınını görüp panik yapmayın, yarım adımlık dahi boş yer varsa kapıda hemen binin ! Kapı kapanmaya çalışırken ister istemez sizi ileri dogru sıkıştıracaktır.

  • Bangır bangır müzik dinleyen, elindeki çantasıyla istemeden de olsa bacağınızı ezen, kafanızı destek gibi kullanıp demirlerden tutunanlarla vb. karşılaştığınızda sakin olun ! Derin nefes alın ve hoşnutsuzluğunuzu kıpırdanarak ya da göz temasıyla anlatmaya çalışın. Eğer ki sözlü uyarırsanız büyük ihtimalle saçma sapan bir tartışmanın içinde bulacaksınızdır kendinizi.

  • Kalabalıktan istifade ederek size dayanarak ya da dokunarak taciz edebilecek şerefsizlerle de karşılaşmanız pek tabii mümkün. Böyle bir durumda asla susmayın ! El ve ayaklarınızı kullanabileceğiniz kadar boşluk varsa ilk olarak gereğini siz yapın sonrasını metrobüstekiler halledecektir. Şikayetçi olma seçeneğine fazla değinmiyorum; yasalarda cinsel taciz suçu diye bir şey olsa da, ifadesi alınıp delil yetersizliğinden serbest bırakılacaktır.

  • Metrobüsten inenlere yol vermek için aşağı inmek durumunda kalırsanız, muhakkak ki eliniz kapıda 90 derecelik açıyla bekleyin. Yoksa atmacalar sizden önce davranır ve dışarıda kalırsınız.

  • İnenlerden sonra yavaş yavaş açılmaya başlayacaktır metrobüs ama benden size tavsiye kapı kısmında kalın. En azından kapı açıldıkça temiz hava alırsınız.

  • Oturma lüksünü düşünüyorsanız gözünüz açık olsun, yerinde kıpırdananları, çantasını eline alanları gözlemleyin ve o yöne doğru giderek bekleyin. O kişi inmek için bir ayağını sarkıttığında siz de hemen bir ayağınızı koltuk önüne koyun ve kalktığı gibi manevra yaparak oturun.
  • Eğer ki orta kısımlara gittiyseniz ya da sürüklendiyseniz; ineceğiniz yerden bir durak önce kapıya doğru yönelmeye başlayın, anca ulaşırsınız.
  • Ve mutlu son; indiniz !


     Son olarak Vatan Şaşmaz'ın hayal dünyasıyla, Hayrettin'in yüzümüze vurduğu gerçeklerle baş başa bırakıyorum sizi.

      Hepinize sağlık ve sabır diliyorum.

      Mutlu günler....

6 yorum:

  1. Merhabalar,gerekli bir yazı olmuş ;) sizi takibe aldım .. Dilerseniz sizi de bloguma beklerim adresim ; http://rutinsevenkadin.blogspot.com.tr/ .. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hoşgeldiniz :) Muhakkak uğrayacağım, sevgiler...

      Sil
  2. hah hah ha! kendimi ilk defa metrobüse bindiğimde hatırlayıverdim:)))
    berbat tecrübeler listesi!
    :)) çok tatlı yazsanda kötü ulaşım aracı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kötü ulaşım aracı ! Ama tek çıkar yolumuz maalesef ki :)
      Alışma evresi çok zorlu oluyor ama alışınca geçiyor :D

      Sil
  3. Hiç güleceğim yoktu ya çok güzel bir yazı olmuş :)Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Haydi sen de bir şey yaz !